Lucht Lucht Lucht

Nieuws

diaber header stripes
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwe emissie-eisen binnen de EU - Rotair s.p.a.

Nieuwe emissie-eisen binnen de EU - Rotair s.p.a.

De markt van (mobiele) equipment is continu in beweging vanwege de verduurzaming van onder andere de motoren. De nieuwe emissie-eisen binnen de EU ten aanzien van motoren en de transitie van TIER3 naar TIER4 motoren, maakt dat er in- en aan het equipment veel aanpassingen worden gedaan, inclusief de toevoeging van de benodigde electronica- en filtersystemen. Zo geldt dit ook voor de Rotair s.p.a. 8m3/min > compressoren.

Gevolg van deze nieuwe regelgeving is dat een fabrikant als Rotair s.p.a. een nieuwe lijn met mobiele compressoren introduceert met daarin de nieuwe generatie motoren. Met ingang van 2016 installeert Rotair daarom dan ook, conform de Europese richtlijnen, in mobiele compressoren die een motorvermogen hoger dan 37 kW nodig hebben, uitsluitend T4F dieselmotoren. In 2015 kon Rotair, binnen het Flex-programma, nog T3F-motoren installeren in genoemde mobiele compressoren. 

Vanwege uitstekende ervaringen in de Amerikaanse verhuursector met de Kohler KDI-2504- TCR, heeft Rotair besloten om deze Kohler motor ook voor de Europese markt in de MDVN 82KH compressor aan te bieden. Wanneer de compressor bestemd is voor gebruik in landen buiten Europa, is het nog mogelijk om een compressor uit te rusten met een TIER2 of TIER3 dieselmotor. 

De introdocutie van de nieuwe generatie motoren is van invloed op de kostprijs van de mobiele compressor. 


Mocht u nog vragen hebben over de nieuwe emissie-eisen of overige onderwerpen, kunt u ons bereiken op +31 (0)180 - 418 113.

Diaber is exclusief importeur van:

trime logo
spytze
logo breakair
ibix
rotair

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief